Rakel från St. Norrbo

Rakel är ett Mirakel, som Anton säger. Jag är jätteglad i den hästen. Fick byta till mig henne av Toti och Frida på Forsen. Hade ett sto som jag inte passade med, och de var intresserade av att byta.

Har haft Rakel i fyra år. Har fått ett hingst föl efter Ypsilon.
 
Rakel är ett sto som är mjuk att rida på, mycket bekväma gångarter. Hon passar bra för kurser och lektionsridning. har ganska lätt att lära sig övningar. Är nog en ganska bra läromästare.

Hon har medelbra gångarter, väl åtskiljda, och tycker det är helt ok att jobba på volten eller ridbanan. Inget extremt lyft, men därav är hon mjuk att rida på. Hon har den mest vägvinnande skritten av hästarna här hos oss. Trava kan hon göra både långsamt och jobba eller snabbare. Tölten är trevlig att rida, hon känns "böjlig" i kroppen, inte stel. Däremot har jag inte känt av någon ökad tölt ännu, men jag har inte pressat henne i tempot. Hon känns inte seg eller trög utan pigg men inte så extremt explosiv. Galoppen klarar hon från kort tempo (som en gungstol) till snabbare galopp. Hon är ingen speedhäst utan mer lagom. 

Rakel var helt trafiksäker när jag köpte henne. Men efter att vi nästan blev påkörda av en långtradare så blev hon rädd för fordon som var av modellen större. Det har nu blivit bättre och bättre, och senaste tiden har hon inte visat rädsla. Dock var det kontrollerbart hela tiden, hon ville dra sig ner i dikeskanten eller vända om man mötte långtradare tidigare. Så om man inte gör någon större affär av det bör det gå bra.

Rakel kan vara "stoig" när hon brunstar, framför allt vid ridning ute. Lite slug och smart, så just vid de tillfällena är hon ingen nybörjarhäst. Men däremot har jag haft lektion med helt "gröna" ryttare på ridbana och det har gått bra.

Rakel har medelrang beroende på vilka hästar hon går tillsammans med.

Hon har bott på lösdrift hos mig, men kan även stå på stall.

Rakel är lättlastad, lastar henne utan problem ensam. Hon är lätt att sko och det har aldrig varit några problem vid veterinärens besök (vaccinationer m.m.).

Den enda skada hon haft hos mig var ett sticksår på länden för två år sedan, då veterinären misstänkte en ilsken råbock som den skyldige. Det läkte med en dränering och penecillin. Har inte varit halt eller någongång eller sjuk/skadad sedan dess.

Hon travar och galopperar på kommando ("trava" eller "hopp") när jag longerar. Har jobbat en del även från marken med henne. Hon kan flytta undan, och komma mot mig, stanna och sen backa tillbaka ut på lång lina (longeringslinans längd).

Rakel skulle behöva ridas oftare än vad jag hinner med nu i gårdsuppbyggandet, och hon är lättfödd, så jag känner att hon behöver röra sig oftare än vad jag kan erbjuda henne.

Rakel är född 1998, hon är efter Geysir frå Tydal (svart) och undan Liisa från Norrbo (mörkbrun med stjärn). Rakel är fyrgångare, svart utan tecken med mycket man och svans. Hon har tidigare fått ett silversvart stoföl, med vita tecken, efter Askur.

Rakel är såld till Familjen Rosander i Örebro/Kumla.

Klicka på boken och sidorna för att vända blad:
Din "Flash"-spelare behöver uppgraderas

För att se denna sida kan du Klicka här för att hämta den senaste versionen av "Flash" från Adobe. När installationen är klar kan du återvända hit och se sidan.

Om du ser det här meddelandet även om du har uppgraderat Flash så prova att stänga alla Internet Explorer-fönster, starta om och återvänd till den här sidan.

Du kan också klicka här för att se bilderboken utan att hämta Flash, men det kan hända att det inte ser ut som det ska.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.08 | 08:09

Hej!
Snúlla finns kvar, går med föl just nu men både jag och min dotter har haft henne som ridhäst. Ring mig gärna så kan jag berätta mer. Nyfiken på din med.

...
11.08 | 21:43

Hej! Är denna sida aktuell? Har ni kvar Snúlla? Jag har en avkomma efter Snúlla född 2012 och är lite intresserad av hur Snúlla är.
Med vänlig hälsning
Lotta

...
05.09 | 02:32

Det går toppenbra! Vore kul att träffa Prins med. Snúlla är en mycket speciell tjej, vore intressant att se vad hon ärvt vidare.

...
05.09 | 00:35

Om det går bra så hör jag av mig någon dag o kommer förbi o kikar på Snulla😊

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS