Litla från Stora Kullen

Blev inspirerad av andra...
Har svårt att lägga min tid på hästarna för att jag så ofta är ensam med Selma, som ännu är för ung att lämna ensam i ett par timmar.
Åkte och tittade på ett sto på Ekhaga utanför Vadstena. Hade nog tänkt mig en äldre häst, som var billig, men upptäckte att de ofta var antingen eksem eller fånghästar, och var de inte det så var de redan sålda. Dessutom är det nog svårt att hitta en häst som inte är sönderdragen i munnen, och då är det svårt för en 7 åring att bromsa...
Så, det blev ett fuxsto, född 2002. Hon är efter Aegir från Olstorp och undan Stroka frá Hallkelsstadahlid.

 🙂

I augusti 2011 blev Litla sjuk i fång, fick hovbensrotationer på båda framhovarna. Hon stod under vård av distriktsveterinär i 5 veckor men jag tyckte inte det blev bättre. Kontaktade Strömsholm, fick komma med henne och hon skrevs in på deras 20 veckors program. Hon blev sakta bättre, men fick 5 veckors tillägg på behandlingen. Så äntligen, efter 30 veckors behandling och strikt boxvila på en mjuk torvbädd (ca 40 cm tjock) blev hon "friskförklarad" och kunde skos igen för igångsättning. Litla går nu med betesreglerare och kollas dagligen på hovar, puls och hull. Tydliga tecken på återfall är varma hovar, ökad puls, fångställning av benen, stapplig gång, ovilja att röra sig, svårt att vända men framför allt passar jag späcknacken. Vill att mankammen är lös och att man kan se revbenen på sidan av magen. 

Hon får inte äta någon form av krafftfoder, inget godis eller frukt/grönsaker. Förbjudet med socker och sånt som innehåller socker. Vet även att hösilage är farligt, är glad att vi ger torrhö. 

Nu är hon bra och rids igen av mig eller Selma.
Litla blev hov och röreslekontrollerad av veterinär 7/4-2014 u.a.

Litla är till salu pga. att Selma behöver en känsligare häst för att utveckla sin ridning mer.

Klicka på boken och sidorna för att vända blad:
Din "Flash"-spelare behöver uppgraderas

För att se denna sida kan du Klicka här för att hämta den senaste versionen av "Flash" från Adobe. När installationen är klar kan du återvända hit och se sidan.

Om du ser det här meddelandet även om du har uppgraderat Flash så prova att stänga alla Internet Explorer-fönster, starta om och återvänd till den här sidan.

Du kan också klicka här för att se bilderboken utan att hämta Flash, men det kan hända att det inte ser ut som det ska.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.08 | 08:09

Hej!
Snúlla finns kvar, går med föl just nu men både jag och min dotter har haft henne som ridhäst. Ring mig gärna så kan jag berätta mer. Nyfiken på din med.

...
11.08 | 21:43

Hej! Är denna sida aktuell? Har ni kvar Snúlla? Jag har en avkomma efter Snúlla född 2012 och är lite intresserad av hur Snúlla är.
Med vänlig hälsning
Lotta

...
05.09 | 02:32

Det går toppenbra! Vore kul att träffa Prins med. Snúlla är en mycket speciell tjej, vore intressant att se vad hon ärvt vidare.

...
05.09 | 00:35

Om det går bra så hör jag av mig någon dag o kommer förbi o kikar på Snulla😊

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS