Bloggen 2012

Teitur från Ekliden.

Efter tre långa nätters vaka föddes så tillslut Hlins föl klockan 05.15 på måndagsmorgonen den 13 augusti. Det var en snabb fölning och Hlin visade att detta är hon proffs på. Allt gick enligt regelboken. Det blev ett svart hingstföl med vita hår i pannan. Han var relativt snabb att resa på sig, och då han skulle dia första gången lyckades han utan problem trots att Hlin låg ner och vilade. Han påminde mig lite om Bambi på hal is, frambenen ut åt varsitt håll och så sänkte han huvudet och diade.

Han är hittills nyfiken och ganska godtrogen. Jag har idag provat fyra fölgrimmor på honom, men ingen passade. Så vi fortsätter att "prova grimmor" för tränings skull. Bara rörelsen "av och på" ännu. Och så övar vi på att lyfta hovar. Det går bra, han är lika duktig som Prúdur på det.

Hlin vaktar på honom mot Selmas islandssto Litla, som går i samma hage som Hlin och Teitur. Litla är nyfiken, med respekt, och det känns som om hon är lite sugen på en liten själv. Hon har inte visat några aggressiva sidor mot Teitur, men Hlin tycker det är aldeles för tidigt att låta Litla hälsa på Teitur.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.08 | 08:09

Hej!
Snúlla finns kvar, går med föl just nu men både jag och min dotter har haft henne som ridhäst. Ring mig gärna så kan jag berätta mer. Nyfiken på din med.

...
11.08 | 21:43

Hej! Är denna sida aktuell? Har ni kvar Snúlla? Jag har en avkomma efter Snúlla född 2012 och är lite intresserad av hur Snúlla är.
Med vänlig hälsning
Lotta

...
05.09 | 02:32

Det går toppenbra! Vore kul att träffa Prins med. Snúlla är en mycket speciell tjej, vore intressant att se vad hon ärvt vidare.

...
05.09 | 00:35

Om det går bra så hör jag av mig någon dag o kommer förbi o kikar på Snulla😊

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS