Bloggen 2012

Sedan sist...

20120909  20.17

Sedan sist har Teitur växt till sig rejält. Han är otroligt nyfiken och kommer i galopp och möter mig när jag går ut i hagen. Vi har övat lite grimma och jag kan lyfta alla hans hovar utan att han blir skrämd. Han vill gärna leka och är nog lite arg på mamma Hlin som inte alls har lust att leka.

Litla har blivit sjuk. Hon har fått allvarlig EMS fång och det gick på nolltid från att vara ok till att inte kunna röra sig alls utan extrema smärtor. Vi var tre stycken för att få henne ur hagen och in i transporten för att transportera henne de 500 meterna till närmaste stall. Vet att det inte är bra att transportera, men av två onda ting var detta det humanaste, mot att knuffa henne dit för hand. Hon hade sådanna smärtor att hon hade svårt att stå på benen. Jourveterinär och boxvila på supertjock bädd. Smärtstillande och mag-tarm medicin. Efter en vecka var hovslagaren ute och fixade hovarna. Och veckan efter det var veterinären ute och tittade över henne. Det är ca 50-50 chans att det går bra, men det kan lika gärna gå illa. Vi hoppas alla på det första alternativet. Även om det kommer att bli ett fortsatt annorlunda liv för henne, och jag hoppas att mitt stall kommer att vara klart till nästa vår/sommar så jag kan ha henne inne varje natt och att vi kan få plats till hö som hon kommer att få leva på i fortsättningen sommartid.

Prudur har blivit longerad vid två tillfällen hittills och han förstår fort. Han vill gärna göra rätt. Han är ett riktigt gosigt troll. ;-) Jag fick assistans av Helena idag så jag kunde ta bilder och filma honom ordentligt. Bilden ihop med denna text är från idag när vi fotade honom.

Jenny har lämnat Ardis på inridning hos Sigfus, hon har varit där i en vecka nu och det går bra för henne. Hon är lydig men lite otålig ännu. De har provat att rida henne i longering och när hon blir ledd på ridbanan.

När vi var och lämnade av Ardis hos Sigfus, provade Jenny ett femårigt färgväxlarsto, som var till salu. Ja, och igår åkte vi och hämtade hem det stoet till Björkliden. Så idag var det premiärridning för Jenny, hemma på ridbanan, på Athena. Tror inte att Athena varit med om att det var flera hästar och ryttare på banan samtidigt, men efter 10-12 minuter tyckte hon att det funkade ok att vara ett gäng där inne.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.08 | 08:09

Hej!
Snúlla finns kvar, går med föl just nu men både jag och min dotter har haft henne som ridhäst. Ring mig gärna så kan jag berätta mer. Nyfiken på din med.

...
11.08 | 21:43

Hej! Är denna sida aktuell? Har ni kvar Snúlla? Jag har en avkomma efter Snúlla född 2012 och är lite intresserad av hur Snúlla är.
Med vänlig hälsning
Lotta

...
05.09 | 02:32

Det går toppenbra! Vore kul att träffa Prins med. Snúlla är en mycket speciell tjej, vore intressant att se vad hon ärvt vidare.

...
05.09 | 00:35

Om det går bra så hör jag av mig någon dag o kommer förbi o kikar på Snulla😊

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS