Bloggen 2012

Veterinärdag

20121204  16.44

Idag var det veterinärer på schemat. Inget akutfall utan inbokade besök, både hemma och på klinik.

Först skulle vi till Strömsholm på Litlas andra återbesök. Hon går på deras 20 veckors program för hennes fång/hovbensrotation. Idag var det återbesök till hovslageriet. Hon gör goda framsteg i tillfrisknandet och allt går enligt beräkningarna. Denna gång behövde vi inte ta röntgenbilder av hovbenet utan det var rörelsekontroll (idag även i trav) och verkning. Hennes hovar växer rejält på fem veckor... Efter verkningen syntes tydligt "glipan" mellan den döda hovkapseln och det friska som bygger på.

Nästa besök blir den 8 januari, och då lanske hovslagaren tycker att det går att sko på igen, vi får se...

Så packade vi in henne i transporten och rullade hem. Under vägen stämde vi av med nästa veterinär för hennes besök hos mig för att ID-kontrollera och chipmärka Teitur. Lite tajt i tid mellan den veterinärens telefontid mitt på dagen och hennes inplanerade kliniktid för hennes hundar och katter, som hon skulle på strax efter. Men vi var effektiva, och det var klart på 10 minuter. Tur att Teitur inte är skäck...

Så nu är jag lite "muck", stresspressen börjar släppa och huvudvärken kommer och går. Men det är skönt att ha Teitur klar, så jag kan skicka iväg papprena för registrering.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.08 | 08:09

Hej!
Snúlla finns kvar, går med föl just nu men både jag och min dotter har haft henne som ridhäst. Ring mig gärna så kan jag berätta mer. Nyfiken på din med.

...
11.08 | 21:43

Hej! Är denna sida aktuell? Har ni kvar Snúlla? Jag har en avkomma efter Snúlla född 2012 och är lite intresserad av hur Snúlla är.
Med vänlig hälsning
Lotta

...
05.09 | 02:32

Det går toppenbra! Vore kul att träffa Prins med. Snúlla är en mycket speciell tjej, vore intressant att se vad hon ärvt vidare.

...
05.09 | 00:35

Om det går bra så hör jag av mig någon dag o kommer förbi o kikar på Snulla😊

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS