Bloggen 2014-2016

Nysatsning tillsammans med Jeanette Carlbark. Nu kommer vi att prova en ny avel på Ekliden, eftersom det känns ganska mättat på Islandshästar. Vi har betäckt både Hlín och Snúlla med den Peruanske Pasohingsten Santo. Det resulterar i, om de är dräktiga, 2 st Aegidenberger föl, nästa år. Sen får vi se hur vi går vidare, beroende på fölens kön, hur vi avlar fram slutavkomman/avkommor Aegidenberger.

20151116. 20.36

Vi hälsar underbara Bót välkommen till oss på Ekliden! Hoppas hon kommer trivas med oss både människor och flockkompisarna! Vi är i allefall mycket glada över att få ha henne här, hon sprider sin glada energi omkring sig. Mer info och bilder finns under Bót's egen sida. Hjärta

20150603 21.09

Har haft annons på Trami och Xavi. Telefonen ringde, mail strömmade in. Redan dagen efter kom de första för att titta på Traminac. De hade åkt från Falun, och hade transporten med, för att slippa åka flera gånger om de gillade Trami. Det var en mor och henne dotter. Visade sig att dottern tävlade islandshäst och hon ville istället ha Teitur med sig hem. Så blev det, han flyttade till Falun och jag kontaktade nästa intresserade på Tramis lista. Den tjejen har varit här 2 gånger för att träffa Trami. Han är så go, började med hans inkörning för ett par veckor sedan och kunde sätta vagnen på honom redan första gången. Så igår fick köparen köra honom en bit på landsvägen. Han har samma underbara lynne som sin mamma Princess. Han flyttar till Sannahed nästa vecka, så det är inte så långt till honom. Han kommer fortfarande ha islandshästar som kompisar som han är van vid.

För Teitur i Falun, går det också bra, de tycker mycket om honom. Och det är superkul!

Nu ska jag se om jag kan sälja någon eller några hästar till, de har varit för många ett tag, och det har känts i plånboken, som de senaste åren varit mycket lätt...

20150107 18.22

I måndags fick jag besök av Susanne på Gröna Gången, det var roligt att visa hästarna och nya stallet. Vi skulle prata försäkringar, men jag tror vi pratade mycket annat med. Det var tre lätt bortpratade timmar. Efter det blev det en ridtur på Snúlla tillsammans med Terese och Gandur. Och när allt stallfixande var klart hade hela dagen gått. Igår var det Selma och Malins tur att rida. Och denna gång föll Selmas val på Hlin, eller Piggehlin, som jag kallar henne ibland. Hon tuffar på som vanligt, och frågar hela tiden om hon får tölta iväg. Men  det får bli när hon är skodd, lite otäckt om det skulle bli något tok utan skor. Så de får skritta så länge, Hlin är ju snäll och lyder, trots att hon gärna vill mer. Har alltid öronen framåt och utstrålar glädje, när någon sitter i sadeln. Underbara tjejen!

201411006 22.21

Idag kom första snön, Liljas första snö, kan undra vad hon tänkte om det..?

Vi har fått första stofölet någonsin på Ekliden. Hlin födde ett isabellstoföl 1 juni. Hon heter Lilja.

Hon är söt när hon står och kliar på storebror Teitur i hagen, hon är nästan vit, ljust cremegul i pälsen, och han är kolsvart i sin vinterpäls. 

Traminac och Xavier är kastrerade och har flyttat in i lilla hagen ihop med Princess och Thelma. De jobbar fortfarande på vad som gäller i sin lilla minigrupp av mamma och söner.

 

Senaste kommentarer

17.08 | 08:09

Hej!
Snúlla finns kvar, går med föl just nu men både jag och min dotter har haft henne som ridhäst. Ring mig gärna så kan jag berätta mer. Nyfiken på din med.

...
11.08 | 21:43

Hej! Är denna sida aktuell? Har ni kvar Snúlla? Jag har en avkomma efter Snúlla född 2012 och är lite intresserad av hur Snúlla är.
Med vänlig hälsning
Lotta

...
05.09 | 02:32

Det går toppenbra! Vore kul att träffa Prins med. Snúlla är en mycket speciell tjej, vore intressant att se vad hon ärvt vidare.

...
05.09 | 00:35

Om det går bra så hör jag av mig någon dag o kommer förbi o kikar på Snulla😊

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS