Bloggen 2014-2016

20140531  00.52

Väntar på Hlins föl. Sitter i soffan i stallet med Jenny och Fanny. Har badat lite bubbelbad. Var tidigare med Selma på min pappas urnsättning. Har fått en toppenplats på Längbro kyrkogård, i Tuvan. Jag, Selma, mamma, Hasse, Amanda, Bosse, Henrik och Anne var med. Regnade lite men var ändå jättefint. Henrik fick sänka urnan.

I förmiddags var jag och Nettan på en ridtur i skogen. Jocke och jag har röjt upp träd efter bäcken i skogen. Men Snúlla vägrar gå över träbroarna i skogen.

Hlin är tung... Vi väntar och väntar...

20140422 21.49

I torsdags var jag till Hofors och hämtade hem Selmas och min nya häst. Det är ett fjortonårigt sto med stora mörka ögon. Hon är jättesnäll, men känslig. Selma och jag håller på att lära känna henne. Selma är glad över att få gå vidare i sin ridträning, och det har hon fått gjort med råge. Känns som att hon lärt sig mer på en halv vecka än vad hon gjort det senaste året.

20140409 20.44

I måndags var veterinäern här. Vi skulle besikta Jennys valack Hrafn-Gandur för försäljning. Det gick bra och nu är han såld.

Lycka till, Terese, med Gandur!

Och välkommen till mig på Stall Ekliden!

Sen blev Teitur valack. Han tyckte det var orättvist... Men allt har hittills gått bra med honom. Han tycker att det är dax att gå ut, men får stanna inne tills penecillinkuren är över.

Han har Xavi och Trami som sällskap i stallet.

Litla fick sig en översikt på sina hovar och rörelser, så hon var ok från fång. Hon fick beröm för sitt steg, och det ska inte vara några problem att sälja henne med gott samvete mot både henne och ev köpare. Har ju också dragit av halva summan jag köpte henne för, då för tre år sedan. Hoppas att hon hittas av rätt blivande ägare.

20140322 14.08

Har blivit förkyld... Hostan är värst. Var hemma från jobbet mån-ons, åkte iväg i torsdags och var på jobbet 06.20. när klockan var 07.30 ringer Selma och säger att hon mår illa. Åker hem och vabbar en magsjuk tjej. Ställer in hennes efterlängtade friidrottstävling som var lör-sön. Anton och Jocke är i Avesta på TVpucken hela helgen, så vi sjukar oss själva.

Har Hlin i rundpaddocken på dagarna nu, där finns lite gräs hon kan få äta. Litla är jätteavundsjuk, men hon får inte vara med. Gräsförbud där.

Tog kameran och fotade lite på nya Stall Ekliden, har lagt ut bilder under "Ekliden" i menyn.

Gosat med hingstarna, Teitur och Traminac är riktiga gosar, Xavier håller sig på en meters avstånd, och ropar efter stona. Vårkänslor?

Nästa vecka ska Kjell-Arne hjälpa mig med bilen, den låter som ett Herkulesplan. Helst skulle jag vilja köpa ny bil, men har inte min man med mig där. Han tycker det är att kasta pengar i ett stort svart hål... Han tycker jag ska lägga pengarna på stallet eller en häst i stället... Får se hur det blir med det. Har ju faktiskt endel kvar till stallet, som kostar, och har funderat på att byta ut Litla för Selmas skull, så hon kommer vidare i utvecklingen.

20140310 19.55

Har så smått börjat få lite ordning ute i stallet och i stallkontoret. Brottas med Antons ex-dator, eftersom min brann upp, men vi är inte helt överens ännu. Och måste köpa en kabel till skrivaren för att kunna använda den till datorn. Men så ringde en tjej från Telia, som jag har mitt mobila internet hos, och tyckte att jag hade haft modemet så länge så de skulle "hotta" upp det lite,... och så får du med en laptop... Galen Perfa! Den har jag nu i soffan, och kan dikta lite här på sidan igen. Lite enklare och smidigare.

Hlin är nu högdräktig, bara 2,5 månad kvar. Har önskat mig ett stoföl, och hoppas att jag efter 6 föl (hingstar hela bunten), kanske kan få ett sto denna gång. Sen får den gärna vara isabell med något vitt tecken... Men det kanske är att ta i, fast jag måste ju få hoppas..

 

 

 

Senaste kommentarer

17.08 | 08:09

Hej!
Snúlla finns kvar, går med föl just nu men både jag och min dotter har haft henne som ridhäst. Ring mig gärna så kan jag berätta mer. Nyfiken på din med.

...
11.08 | 21:43

Hej! Är denna sida aktuell? Har ni kvar Snúlla? Jag har en avkomma efter Snúlla född 2012 och är lite intresserad av hur Snúlla är.
Med vänlig hälsning
Lotta

...
05.09 | 02:32

Det går toppenbra! Vore kul att träffa Prins med. Snúlla är en mycket speciell tjej, vore intressant att se vad hon ärvt vidare.

...
05.09 | 00:35

Om det går bra så hör jag av mig någon dag o kommer förbi o kikar på Snulla😊

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS